Thursday, May 23, 2013

Berwajah Baru.. Auuuuuwwwww!!

Assalamualaikum semua.. hari ni jumpa lagi dengan entry bergambar.. siapa yang ikut perkembangan blog ni, mesti dapat rasa ada kelainan.. kelainan tang header blog ni.. tenkiu kak shida sebab design kan header yang baru.. suke and mellow-mellow gitu..

 Header for 2012

Header for 2013

2014??? tak tahu pulak cam mana.. hehehe.. nak update blog pon jarang... korang kena paham, esya ni mengalahkan perdana menteri.. busy memanjang.. hehehe.. tukar header pon tengah tahun.. ancano tu??? hehehe... in shaa Allah esya akan selalu update.. tunggu entry baru dari esya.. bye :)

Tuesday, May 21, 2013

Resepi Salad Buah

Assalamualaikum semua.. hye korang.. hari ni esya nak kongsi dengan korang cara membuat salad buah.. salad buah sangat kaya dengan vitamin c.. baik untuk kulit.. kita sebagai wanita harus menjaga kecantikan luar dan dalam ;).. ok.. jom start..


Bahan-bahan:

200g strawberry
1 biji nektarine
i biji kiwi
200q anggur(seedless)
1 biji pisang
200ml krim segar
2 sudu besar madu
1 sudu besar air perahan limau
sedkit essen vanilla


Cara-cara:

1.Kupas,bersihkan dan potong dadu kesemua buah buahan tersebut.

2. Kemudian, masukkan madu dan air limau kedalam campuran buah dan biarkan seketika di dalam peti sejuk sebelum dihidang.

3. Putar krim segar dengan sedikit vanilla essence hingga kembang dan gebu. Gaulkan dan hidang bersama salad buah tadi.


 SIAP!!!! dan hasilnya ialah jeng jeng jeng


 Mudah dan cepat.. so korang boleh try kt rumah ok.. jumpa korang di entry yang lain.. 
bye :)

Saturday, May 18, 2013

I'm Back!!

Assalamualaikum semua.. sekian lama esya menghilangkan diri.. bukan saja-saja nak hilang, sibuk dengan belajar.. tak sempat nak update blog macam dulu-dulu.. Insyaallah esya cuba untuk update sekerap yang mungkin.. serius esya tak sempat nak update cerita best-best untuk kongsi dengan korang.. sejak belajar and hidup sebagai seorang student kolej, hidup esya berubah 360 darjah.. tekejar sana, tekejar sini.. buat assigment lagi.. report lab lagi... 

Selama enam bulan esya tak update blog.. serius sangat gian nak berblogging.. cuba nak curi masa sikit, tapi tak kesampaian jugak... tangan ni gatal je nak menaip... so decide nak update time tengah cuti.. now tengah cuti and boleh menaip sampai lebam.. yeaayyyyyy!!.. hope korang still setia dengan blog esya and jangan curang tau.. no no no no!!!!.. 

 Time nak gi kelas.. esya sempat lagi posing jap;)

See!! ke mana saja bawak file.. punya rajin.. anak sape la ni.. hewhewhew :)

Ok.. sampai sini dulu.. esok esya update lagi.. tunggu kemunculan esya erisya balik ok?? see u next time my dear.. hope u all enjoy with this entry.. sambil baca entry, sambil buat gwiyomi.. daaaaaaa :)