Sunday, September 25, 2011

Jalan-Jalan Habiskan Fulus Mulus!

Assalamualaikum semua :)
Tiba-tiba dapat hidayah nak update blog.. mesti korang dah bosan bila bukak blog esya.. bukak je entry lama, bukak je entry lama, pastu bukak lagi pastu tutup pulak.. bila nak habis ni!!... esya tak dapat nak update blog hari-hari.. masa tak mengizinkan esya... masa terlalu mencemburui esya.. (ok!! esya yang cemburukan masa)... kalau korang nak tahu la kan, blog esya ni kebanyakannya cerita pasal personal.. mungkin esya ade selit-selit sikit cerita pasal lain... esya suka nak share-share dengan korang and korang pulak boleh share-share cerita korang dengan esya... bak kata pepatah la kan, sharing is caring... Bahasa Inggeris selalu dapat A+ (esya tipu je ok).. ok!! kita masuk kepada cerita yang hendak disampaikan..haha.. skemanye la... 


muncung dulu jap.. ni time ontheway nak pi shopping :)

Minggu ni keluar dengan family... keluar pergi mana?? pergi mana lagi. pergi shopping la... kan dapat gaji... muahahaha... esya memang suka kopakkan duit mama esya.. hehe.. paling esya suka sekali pergi kat tempat makanan... nampak di situ yang esya kuat makan... nak buat cam mana, perasaan tu memang lahir dalam diri... hehehe... tapi esya still kurus lagi.. belom gemok lagi... hehehe...

 sosej ramly, perrrrhhhhh!!! memang mantop... ramly ni sama sedap dengan ayamas.... sebab tu esya selalu beli... tak macam jenama lain... kekadang tu ade yang rase tak sedap.. isi daging tak lembut.. raselain macam.. kekadang tu ade yang rase macam nak kena buang je.. hehehe...


 sosej cheese ayamas.. walaweh... memang best ziless!! cheese dia melimpah ruah tu yang bestnye... satu bungkus memang tak cukup... kena beli dua tiga bungkus baru puas... hahaha.. teruk gayanya makan... teruk anak dara orang ni... :P

 dhya: akak. ko rase ade masa tak kita nak masak benda ni??
esya: insyaallah la tu.. haha..
dhya: tak de ke yang dah siap masak??
esya: kat kfc ade..muahahaha...

 minum lah bliss untuk kesihatan badan anda.. (promote nampak)... lemak bliss ni 0%... memang sesuai la kalau perempuan yang nak diet-diet tu, minum je bliss ni... tak payah nak makan pil bebagai... boleh merosakkan hati je...

 esya nak try cium katak ni.. mana la tahu bertukar jadi putera raja kan?? hehe..bukan senang nak jumpa katak besar ni...

Jam ni comel.. esya suka sebab color pink...

ok! tu gambar masa tengah shopping yang sempat esya snap.. sekarang blog esya lebih kepada gambar.. gambar yang akan menceritakan segalanya.. kalau esya taip panjang-panjang pon, korang bukan baca sampai habis pon.. ingat esya tak tahu ke?? hehehe... 

Friday, September 16, 2011

Syoknya Raya 2011!!

Assalamualaikum semua.. Tengok tajuk tu.. Ha!! punya la sibuk sangat sampai tak boleh nak update pasal raya.. Ni dah raya ke berapa dah ni? orang lain raya pertama tu dah update pasal raya.. esya?? no komen.. hehe.. Seperti biasa la, masa raya confirm la ada picture raya.. so nak tunjuk sikit picture beraya kiteorang ni.. tanda bukti tahun ni esya sakit time raya.. tibe je!! saja nak minta simpati dari korang.. Korang kan caring pasal esya.. Werrkkk (tangan didada, mata ke atas)...
macam biasala kena tayang dulu gambar family.. ambik berkat.. muahaha.. cer teka, mana satu Esya Erisya!!
mohon maaf kat ibu.. esya tahu banyak dosa kat ibu.. sweet tak?? hehe
 saya tau awak-awak semua nak cakap, eh eh, tembamnya pipi esya.. haha.. nak buat macam mana, banyak sangat makan lemang.. lagi pon tu muka tak berapa nak ceria lagi tu coz sakit time raya.. so nikmat raya kurang sikit.. :)
and the last, the sweet couple.. mama and papa kita.. hehe.. malu-malu gitu.. anyway, sayang papa and mama.. tak de diorang siapalah esya...

Ok lah.. cukup la empat keping gambar ni... sebagai tatapan anda semua.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin!!! Bye ;)

Wednesday, September 14, 2011