Sunday, June 12, 2011

Esya Erisya Mase Tecik-Tecik Dulu :)

Assalamualaikum semua.. cak!!! hahaha.. EE datang lagi.. aik!! apa pasal pulak tetiba je bahasakan diri EE lak ni?? ha nak tahu nape?? ramai dah orang panggil esya EE ni.. huhu.. its ok.. panggil la apa pon yang korang nak, asalkan panggilan tu maknanya baik and sedap didengar.. tak gitu?? sapa cakap tak, esya potong kepala sorang.. haha.. tak dela.. gurau jer..

ni time esya kecik-kecik dulu..tak tau la umur bape time ni.. dah lupa..huhu

Tengok picture kat atas tu.. comel tak?? haha.. ni time esya kecik.. dulu agak tembam (kononnye la kan)... dari kecik dah suka bergambar.. ehh!! tak-tak.. esya tak suka bergambar pon mase kecik dulu.. itu pun dipaksa tu... cantek tak rambut esya?? ade cam kelapa dan orkid baik untuk rambut.. pulangkan duit saya... hihi..

Time sekolah tabika.. ade pertandingan tarian piring..

gambar yang kat atas tu pulak, gambar mase tabika.. time ni ade pertandingan tarian piring... nak tahu tak?? esya lah leader dalam team ni.. kalau tak de esya, tak jalan team ni.. huhu.. bangga lak.. see!! dari kecik esya dah di ajar untuk terjebak dalam bahagian seni ni.. tapi pendidikan seni dan visual tak pernah lulus.. hihi...

esya lagi nih!!

Esya saje je crop picture abang esya yang kat belakang tu.. tak mo korang kenal.. hahaha.. jahat tak esya ni.. tak kan?? time kecik memang best.. kalau boleh nak undur balik mase tu.. teringin nak main masak-masak, main teng-teng and macam-macam lagi... wah!! rase rindu pulak mase dulu-dulu.. tapi sekarang dah besar.. dah tak boleh macam dulu lagi.. tak leh nak main-main dah.. study hard for my family.. thats all.. banyak lagi gambar sebenarnya.. tapi kalau letak banyak-banyak, hang pulak lappy korang.. hihi.. ok la.. sampai sini je k.. bye-bye :D

Monday, June 6, 2011

Sepah Pilihan Hati Esya Erisya


Assalamualaikum semua!! wah!! tajuk tak boleh blah ni.. bukan pilihan hati apa pon ni.. kang marah pulak Kak Sarah and Kak Ada.. jangan marah kak, esya tak kacau pon.. kalau nak kacau pon, nak kacau abang jepp je.. hehe.. ok!! sudah-sudah tak mo cakap lebey-lebey.. kang jadi kontroversi pulak.. sapa yang tengok maharaja lawak??? apa tak tengok?? tipuuuuuuu tak tengok... rancangan tu kan meletops sekarang.. hahaha.. dalam banyak-banyak team, esya lebey suka dengan lawak sepah.. banyak info, moral value, penuh dengan mesej.. diorang bukan buat lawak yang tak de apa-apa.. tak mo bandingkan dengan team lain, nanti ada orang marah pulak.. so esya fokus dengan sepah je..

Esya tengok dari minggu pertama sampai la minggu ke 10 ni, sumpah!! tak de pon scene yang tak lawak.. sepah memang tak penah buat esya tak gelak.. dari minggu pertama ayat yang paling best sekali " awak jangan makan satu benda ni, kipas.. teruk angin dia tu".. kelakar sangat ayat tu.. minggu kedua ayat yang paling best " anak abang laki kan? salah!! ha!! saya tahu2, ha anak pompuan kan? macam mana ko tahu??".. hahaha.. memang spontan abang jepp cakap.. minggu ketiga lak ayat yang paling best " ni bukan batu biasa ni, ni batu cave ni"... abang shuib, nasib baik tak cakap batu bersurat..

Minggu keempat lak "jangan tunjuk muka!! nanti bapak dia muntah".. punya la buruk muka sampai muntah tengok.. terbaik der.. minggu kelima lak "ni jongang bangang".. abang mamat steady!! muka selamber je cakap cam tu.. minggu keenam lak "yang aku teruja sikit, budak kat sana tujuh lapan tahun dah pandai cakap bahasa inggeris".. hehehe.. minggu 7 kan silent comedy.. so part yang esya geli hati sangat time jepp leh pulak jadi bomoh siap dikir barat lagi.. pastu ambulans telajak pergi tu.. muahahaha.. kelakar sangat.. memang legend la.. minggu 8 plak "meena, laki ko stroke kan? two stroke ke four stroke??".. hihi.. minggu 9 plak " anak pak tam tu kasi kat saya la.. saya pon kebulur jugak ni".. kebulur tu yang tak boleh blah nye... minggu 10 memang sakit perut tengok.. boleh lak abang shuib jadi pompuan nak bersalin.. " tipah! ko kenal aku lagi? kenal mak bidan.. siapakah menteri perikanan mexico? ".. abang jepp!! kalau macam tu punya soalan, esya pon tak tahu nak jawap... minggu 11 pulak?? ha!! e-kau tunggu la jumaat ni...

Sepah mesti juara.. memang layak jadi juara... layak dan layak sangat-sangat... esya tengok carta undian sepah 25%.. bawah jozan je.. jozan 26%.. hehe.. sikit je lagi tu.. nabil?? dah duduk bawah sepah dah.. selamat tinggal nabil.. jozan?? anda sekarang bedebar-debar dengan cabaran hebat sepah.. SEPAH JUARA.. bye-bye assalamualaikum :P