Friday, April 22, 2011

Esya Dapat Anak Sedara Baru Lah!!

Assalamualaikum semua.. ehem ehem!! rindu kat esya tak ni?? hihihi.. ok2.. kita fokus dekat tajuk esya kali ni.. dulu esya ada sorang je anak sedara yang semua orang dah kenal budak ni.. budak ni dah famous mengalahkan esya lagi dah... tak pe-tak pe.. kasi can kat anak buah.. hihihi... sekarang dah ada dua anak buah... kali ni dapat girl.. so, esya dah ada sepasang anak buah.. sweetnye.. alalalala sukanya... ;)


ni dia anak sedara esya yang baru.. Raisha Marcello... hihi


tomey tak?? ade macam mak sedara dia tak??


ni Aniq Marcello time kecik-kecik dulu.. malas nak cerita panjang-panjang pasal dia coz sesetengah orang dah tahu pasal dak tomey ni..


lebih kurang je tengok muka diorang ni :)

esya ada sorang anak sedara boy and sorang lagi girl.. wah!! aniq dapat awek... hihihi... Raisha lahir tanggal 16 April 2011 and Aniq 23 Disember 2007.. so tak la jauh sangat beza diorang ni.. tahun depan Aniq dah nak sekolah.. hem!! kalau esya jadi cikgu yang ngajar dia tu, confirm pening kepala... cakap pon tak berapa lancar lagi.. yang lancarnya time nak gi jalan-jalan.. memang lancar bab tu...


Comel tak??


Dia ni posing mengalahkan orang dah besar..kalah esya tau..
comel cam acik dia.. betol tak?? haha..esya memang suka perasan sikit :p


ni photoshoot untuk cover majalah bulan depan


ok!! sampai sini je nak cerita-cerita.. actually bukan cerita sangat pon.. just tunjuk picture je.. next entry kite jumpa lagi erk.. salam sayang dari ESYA ERISYA :)

Friday, April 8, 2011

Muka Saya Bulat Lorh!!

Assalamualaikum semua.. thanks sangat-sangat kat korang yang tolong suggest-suggest kan esya jubah moden tu.. thanks sangat-sangat tau.. kalau tak de korang, sape la yang nak tolong esya.. hihi (bodek ni)... jom ramai-ramai tengok title entry esya ni... napa esya cakap macam tu?? ha!! ni yang nak bagitahu ni.. esya jelos lorh tengok gadis-gadis kat luar sana tu pakai inner shawl tak payah tetas-tetas.. tapi!! esya tak boleh pakai.. kalau esya pakai, dah sure-sure nampak lagi bulat.. dah la muka dah bulat, tambah lagi inner shawl bulat.. jadinya bulat sangat la.. emm teringin nak pakai shawl tapi esya malas nak tetas-tetas nak kasi muncung bebagai.. sebab tu kalau korang perasan, esya selalu pakai tudung biasa je.. kalau pergi perform pon pakai tudung biasa.. tak de la nak pakai-pakai shawl yang melilit satu badan tu..


kalau muka jenis yang panjang tu, tak pe la nak pakai shawl tak payah tetas.. macam den ni ha, terpakso la tanam kan porasaan nak pakai shawl.. sedey!!! esya pergi kelas pon pakai tudung biasa.. member-member esya pakai shawl pi kelas.. rajinnya nak melilit.. esya??? esya confirm pakai tudung ariani je.. orang malas memang macam ni.. lagi satu, kalau shawl kena gosok-gosok.. kalau tudung biasa, tak payah gosok.. tengok!! kat situ dah menambahkan lagi kesahihan yang Esya Erisya ni memang malas.. bukan malas, cuma nak jimat elektrik je.. muahahaha..

ok esya kasi korang tengok picture esya pakai shawl and pakai tudung biasa..


bulatkan!! muahaha.. tak suka-tak suka.. jangan nak gelak-gelak ye.. nanti esya tempeleng korang nanti.. hihi


pakai tudung macam ni lagi senang.. tak payah nak melilit bebagai.. ni picture cover untuk Hitz =)

sudah nampak perbezaannya.. korang agak-agak la kan.. ok ke esya pakai tudung bulat macam tu?? and agak-agak korang la, antara gambar atas and gambar bawah, mana lagi sesuai untuk muka esya yang boolat ni.. hihi..

Yang Mana Satu Erk?

Assalamualaikum semua.. esya nak ngadu ngan korang ni..korang korang, esya ade function yang bertemakan arabian.. function ni waktu malam.. biasala, fucntion mesti malam punya, jarang kalau siang ni.. so, masalah sekarang ni, esya tak tahu nak pakai baju apa.. atoiyai!! fenin esya dibuatnya.. cam mana esya nak lengkapkan diri esya dengan tema arabian tu.. so, pikir punya pikir, esya dapat satu idea, susah-susah sangat esya pakai jubah moden je.. pastu pakai furdah.. siap!!! tapi, jadi masalah lagi ni, esya tak tahu nak pilih style jubah yang mana satu.. semuanya cantek-cantek belaka.. rambang mata dibuatnya.. esya nak mintak tolong korang bagi pendapat antara jubah-jubah yang esya tunjuk ni, mana lagi sesuai untuk esya..



Jubah 1



Jubah 2



Jubah 3



Jubah 4



Jubah 5


Jubah 6


Ok.. ni antara koleksi-koleksi jubah moden.. tolong pilihkan untuk esya design yang mana yang paling paling paling sesuai untuk esya.. malam tu esya dijemput untuk buat persembahan.. lagi satu yang fenin ni, esya kena nyanyi lagu arab.. nak nyanyi lagu apa.. atoiyai!! cepat-cepat tolong esya..

Thursday, April 7, 2011

Time Untuk Gemokkan Badan!!

Assalamualaikum semua... yesss!!!! esya dah merdeka.. yuhuuu!!! thanks to u alls yang wish-wish me luck in my exam k... korang la sumber inspirasi esya.. ecehcehceh!!! hehehe... semua paper dah selesai dijawab... so tunggu nak ambil result je.. dup dap dup dap je jantung ni... sekarang cuti!!! yayyy!! esya nak makan tido makan tido.. boleh tak macam tu??? esya nak gemokkan badan... walaupon badan esya dah gemok, tapi esya nak gemokkan lagi.. lepas ni jangan terkejut pulak bila tengok esya kembang macam belon... ntah-ntah belon tu lagi kecik dari esya kan??

nak duduk rumah je mase cuti ni.. nak manfaatkan cuti ni dengan goyang kaki sambil-sambil tengok tv sambil-sambil on9 sambil-sambil makan contoz sambil-sambil whatever lagi la.. banyak pulak sambilnya... tengah duk relax-relax, mama esya mesti pekik " esya!!! tolong mama jap, jangan nak duduk goyang-goyang kaki je, dah cuti ni, esya yang masak pulak.. mama relax je"... waaa!!! esya tak leh relax jugak... tapi tak pe, nasib baik mama esya yang suruh... dah menjadi tanggungjawab seorang anak untuh patuh arahan ibu dia kan?? syurgakan dibawah tapak kaki ibu.. so kita kena pandai jaga hati ibu kita agar hati ibu kita tak tersentap ok??


dalam cuti ni, banyak benda esya nak kena buat.. korang tahu kan yang esya tengah sibok nak shoot video untuk first song esya yang tajuk "khilaf" tu kan... korang tau tak??? dah 5kali buat shoot tapi tak jadi-jadi lagi... nak tahu kenapa tak jadi?? esya demam and batuk-batuk... so bila nak melalak tu, esya akan batuk... dah berapa kali cut... waaa!!! sedihnya... bila boleh siap ni.. director cakap mase esya cuti ni, esya kena siapkan jugak... dia siap suruh esya pi jumpa doktor lagi... tapi esya takut!!! hahaha ngade-ngade sangat ko esya... nak jumpa doktor pon takut.. (saje buat gempak)...


Esya upload sikit picture masa shoot untuk Hitz 2 bulan lepas


yang ni pon sama.. mse shoot untuk Hitz memang best.. diorang baek-baek belaka.. (bodek)

ok!! tu perkara pertama yang esya kena buat... perkara kedua pulak, esya nak pergi holidays!!! yihaaa!!! nak gi holiday kat mana erk?? korang ade idea tak?? perkara ketiga pulak, esya nak siapkan kerja-kerja esya yang tertangguh sebelom esya exam hari tu.. bila belek-belek balik, rupa-rupanya banyak kerja yang esya tak buat... pemalas betol budak ni!! mesti korang cakap macam tu kan??? sedih esya tau.. takpe-takpe esya reda je.. hihihi


Ni je la nak cerita.. tak mo cerita banyak-banyak.. nanti korang bosan pulak kan?? ok.. jumpa lagi di next entry ye... bye korang.. korang la budak comel yang selalu di hati ESYA ERISYA