Saturday, December 1, 2012

Life as a STUDENT!

Assalamualaikum semua.. esya mohon maaf sebab dah lama tak update blog disebabkan masa tak mengizinkan.. jadi, ni entry yang agak panjang sedikit untuk cover yang bulan-bulan lepas punya.. hehehe.. so korang ambik masa sikit untuk baca entry esya ni ok :).. hidup sebagai seorang pelajar civil engineering memang la tak mudah.. nak-nak esya berjauhan dengan family esya..

Hidup esya memang sangat-sangat berubah.. dulu, manja and bergantung pada family.. but now semua kena buat sendiri.. kena pandai hidup berdikari di tempat orang.. tak boleh bergantung pada orang lain.. pas tu dengan assigment yang banyak menyebabkan esya kurang untuk berblogging.. harap korang tak jauh dengan blog esya and setia untuk tunggu blog esya di update ;).. insyaallah dua minggu lagi esya akan masuk kampus balik untuk semester yang seterusnya.. and esya akan cuba untuk bermanja-manja dengan blog pink esya ni..

esya belanja sekeping gambar esya buat korang yang merindui esya.. hehe.. lama tak tepek gambar sendiri.. :)

Kat kampus esya, esya ada tiga orang sahabat yang susah senang sentiasa berada di sisi esya.. diorang lah yang selalu tolong esya untuk sesuaikan diri kat sana.. korang pon tahu kan?? sahabat tu penting dalam hidup kita.. walaupun kata orang kawan ni kadang-kadang boleh jadi musuh, tapi esya cuba sedaya upaya untuk kekalkan hubungan antara sahabat.. tu sangat penting.. bagi esya, bila esya dah kawan dengan seseorang tu, maka dia akan jadi kawan untuk selama-lamanya.. dulu, esya selalu menitiskan air mata sebab berjauhan dengan family, diorang la yang bagi semangat.. meh nak tunjuk sikit kawan esya ni.. esya introducekan sorang-sorang kat korang ;)

this is my friends including me :)

ni hani.. satu courses ngan esya.. civil engineering.. yang ni kemana-mana mesti ngan esya la.. ofcourse la sebab sama kursus.. hehe.. hani selalu tolong esya and dia la teman yang sudi berkongsi cerita ngan esya.. orang yang selalu bagi kata-kata semangat, HANI lah orangnya.. orang yang selalu menasihati esya, HANI lah jugak orangnya.. orang yang selalu kongsi hidup sedih atau suka, HANI lah orangnya.. thats why esya sayang dia.. next.......

ni pulak Leen.. yang ni tak sama courses.. tapi masih boleh jadi kawan baik.. Leen ni satu kepala ngan esya tang bab melalak.. hahaha.. die best!!.. Leen ni macam hani jugak, selalu ada kat sisi esya.. selalu kongsi-kongsi cerita, selalu bergurau senda, and yang paling penting esya suka part dia cakap "i love u,miss u, muah muah".. hehe.. next...

haaa!! ni kawan esya yang esya mula-mula kenal masa masuk kampus.. Kina nama dia..yang ni kawan yang paling best kalau nak usik.. kehkehkeh.. Kina satu courses dengan Leen.. Kina lah orang pertama jadi kawan esya.. Kina pon sama macam Hani and Leen.. semua sifat-sifat yang esya sebut, semua ada kat tiga orang budak ni.. tak de sorang yang cacat cela.. semua bagus and esya suka kawan ngan diorang.. Kina, nak mee sedapp!! hehe

Life kiteorang bila kedai makan tak bukak, mula la masing-masing menunjukkan bakat untuk memasak.. haha.. cara cakap macam masak nasi and lauk pauk.. tapi sebenarnya... jeng jeng jeng...

 hehe..masak maggi je pon.. bukan la susah sangat.. :)

 tak boleh nak bekelah tepi pantai, dalam bilik pon jadi lah.. sweet bukan??? ekeke

credit to hani sebab tu tangan dia.. hehe.. rindu, rasa nak ulang balik time nih :)

Haaaa!! cam ne? bosan dah baca?? tak kan?? hehe.. ni cerita serba sedikit pasal life esya kat kampus and pasal kawan-kawan esya.. hope korang suka dengan entry esya.. insyaallah esya akan sambung entry esya ni dalam entry yang lain.. panjang lagi ni kalau nak diikutkan.. tapi simpan dalam draft dulu.. ok thats all for today.. bye korang :)