Wednesday, March 28, 2012

Lima Cara Jaga Kecantikan Cara Esya.. Werrkkk!!

Assalamualaikum semua.. ok tengok title entry esya ni.. uhuukk uhukk!! tosodak denn baco tittle esya.. hahaha.. ok, ade orang-orang tu duk gatai-gatai pi taip mesej pastu tekan button send to esya erisya dekat facebook.. nak tahu sangat macam mana esya jaga penampilan diri ye?? meh sini nak bagitahu kat hangpa.. "SHARING IS CARING".. tak gitu hangpa?? awat cek cakap penang ni.. lantak pi dia la.. hehehe

Setiap wanita memang nak sentiasa kelihatan cantik, anggun, bergaya, mutu dan keunggulan.. macam berita TV 1.. masing-masing ade cara tersendiri macam mana nak menggayakannya.. kebetulan produk kecantikan makin lama makin banyak kat pasaran.. and sambutan dari perempuan kat luar sana pulak memang meriah.. gara-gara nak cantik.. tapi dan tapi, korang kena pandai la pilih produk yang betol-betol menjaminkan keselamatan.. takut-takut bila pakai produk tu bukan jadi makin cantik, nanti jadi makin tak cantik pulak.. Macam esya pulak, kalau keluar esya simple-simple je.. ececececeh... tak de la vavavoom sangat.. Ok now esya cerita sikit macam mana esya jaga kecantikan.. mana la tahu korang boleh ikut cara esya :)

1. Esya Guna Nano White
Produk ni je yang sesuai dengan kulit esya.. dulu kulit esya teruk jugak.. ade je jerawat comel tu naik.. tapi sekarang alhamdulillah dah tak de.. nano ni bagus sebab buat kulit kita jadi lebih segar dan tak kusam.. sesuai la untuk kulit yang sensetif ni.. 

2. Makan Buah Tomato
Esya selalu amalkan makan buat tomato.. pedas?? tak la.. sedap je.. nak-nak kalau yang muda.. rase macam makan epal je.. hehe.. tomato ni bagus untuk kulit.. kasi gebu and licin.. jerawat pon susah nak naik tau.. selain dari makan, boleh jugak sapu kat muka.. lepas sapu kat muka, korang bilas dengan air.. pas tu cuba korang rasa kulit korang, confirm licin and lembut.. tak caya?? cuba sendiri..

3. Makan Buah Epal

Epal pon esya selalu makan untuk jaga kulit.. kat rumah mesti ade buah epal.. epal ni sama je function dia dengan tomato.. sedap pulak buah epal ni esya tengok.. muahahaha.. epal boleh buat penuaan kita lambat.. esya tak kisah sangat pasal penuaan sebab esya belom masuk 20 lagi.. jauh lagi tau.. hehe.. tapi kena jaga jugak..

4. Amalkan Minum Air Putih
Korang wajib minum banyak air putih.. sebab apa?? supaya toksik dalam badan dapat dikeluarkan.. air putih bagus untuk kulit.. kalau korang selalu minum confirm kulit tak de masalah.. makin cantik je kulit korang.. 

5. Tidur Dengan Secukupnya
Tidur pulak kena la cukup.. kalau tak jerawat comel yang besar-besar cepat je naik.. pas tu eye bag punya la tebal.. mula la tutup dengan mekap setebal yang mahu.. so jangan la berblogging dan berfacebook tengah malam.. habis la lepas ni esya kena maki sebab tak bagi berinternet tengah malam.. hehehe..

Esya dengan adik esya sentiasa amalkan perkara di atas.. so korang apa lagi tunggu, try la.. hihi

So?? dah tahu dah.. ok tu je lah.. bye sayang :)