Thursday, January 5, 2012

Kucing Vs Arnab

Assalamualaikum semua.. hye hye hye.. lama dah kan esya tak update blog?? kan kan kan?? esya kekeringan idea nak update pasal apa.. mesti korang bosan bila bukak blog pink ni, asyik-asyik entry yang sama.. pas tu bila bukak je lagu yang sama.. tak de lagu lain ke?? hahaha.. sory.. ok, esya tak nak mukadimah ni panjang sangat.. jom kita start cerita.. kali ni esya nak cerita sikit pasal kucing dengan arnab.. esya rase sesetengah orang suka kat kucing and sesetengah lagi suka kat arnab.. dua-dua haiwan ni ade ciri-ciri keistimewaan masing-masing.. 

Kalau kucing, ada orang yang takut dengan kucing.. bila kucing tu datang je dekat orang-orang yang takut kucing ni mesti diorang jerit sambil guling-guling.. takut sangat dengan kucing.. katanya takut kucing gigit.. ala kucing tu gigit-gigit manja je pon.. sesetengah orang lagi alah pada kucing.. bila terkena bulu kucing tu, merah la hidungnya.. bersin sana, bersin sini.. dah mengalahkan kena resdung dah.. tapi dan tapi.. kalau ada yang suka kucing, sampai nak tidur pon dengan kucing.. dah tak kesah dengan cik abang kat sebelah.. bagi yang dah kawin la.. hehehe.. pas tu, kucing korang mesti comel-comel.. mandikan kucing, belai-belai kucing.. sampai kucing tu manja.. tu yang suka kat kucing, tapi yang tak suka kat kucing??? apa diorang buat?? ada yang pijak-pijak kucing sampai mati.. Ya Allah.. kucing tak de buat salah pon.. kucing pon nak hidup jugak.. kalau tak suka kucing jangan la duduk kat kucing.. gi main jauh-jauh.. kan lebih elok tu.. ish ish ish...

 comel kan kucing.. ala tomey-tomey mucuk..

Ok!! kalau arnab pulak?? arnab comel.. tapi ade jugak yang takut arnab.. sebab gigi arnab ni tajam.. sakit tau!! tapi arnab ni lebih kurang macam kucing, arnab manja, comel and nak dibelai barulah arnab jinak and tak gigit korang.. pada korang, korang lebih suka haiwan apa?? kucing ke arnab?? kalau esya, esya lebih kepada arnab.. sebab telinga dia comel.. ok fine sebab yang tak munasabah.. kucing, esya tak berapa sebab esya takut kucing.. hahahaha.. tapi tak dela esya jerit sambil guling-guling.. masih waras lagi ok.. 

tengok!! telinga dia comel kan kan kan???

So?? yang mana satu pilihan korang.. meh kongsi dengan esya.. :)..