Thursday, February 9, 2012

Kan Manis Bila Bertudung!

Assalamualaikum kepada semua blogger-blogger yang cute lagi hensem.. haha.. rasa macam bangga sikit sebab update blog hari ni.. ingat nak tunggu bulan depan je update tapi memandangkan tangan ni gatal-gatal je nak menaip, esya try taip jugaklah.. emm entry kali ni esya nak citer pasal tudung.. semua orang tahu menutup aurat itu wajib bagi seorang muslimah.. salah satu cara nak tutup aurat ialah dengan pakai tudung supaya mahkota kita tak boleh dilihat oleh lelaki yang ajnabi.. paham tak?? cuba korang berdiri depan cermin pastu capai tudung korang.. pastu pakai tudung sambil buat feeling-feeling comel.. confirm memang nampak comel.. walaupun ada yang dah berusia 60 tahun pun, bila pakai tudung nampak sopan and ayu je kan.. 

Sekarang kan banyak fesyen tudung cuma kita kena pandai pilih.. jangan terlalu ikut fesyen.. sebab fesyen sekarang pon dah tak betol sangat.. TAK NAK PAKAI TUDUNG SEBAB MUKA SAYA BULAT!!! tu bukan alasannya.. muka esya pon bulat jugak tapi comel je pakai tudung.. hahaha.. feeling-feeling comel sikit.. kan ada bentuk-bentuk tudung yang diorang reka.. kalau muka bulat kena pakai tudung tajam-tajam sikit.. kalau muka bujur kena pakai tudung bulat-bulat sikit.. betol tak?? TAK SUKA PAKAI TUDUNG SEBAB PANAS!! panas kat dunia tak la sepanas kat akhirat.. esya pakai tudung jugak tapi tak rasa panas pon.. siap pergi jogging lagi.. tak ada alasan kalau nak bertudung ni.. betol tak??

Bertudung pon boleh bergaya.. tak semestinya kena pakai kain batik je.. banyak kan kat butik-butik ada jual baju muslimah yang berfesyen.. lagi cantik dan comel-comel.. betol esya cakap ni.. bertudungkan menampak kan lagi kita ni sopan-santun, ayu-ayu gitu, hormat orang lain and macam-macam lagi.. try la pakai tudung.. tak rugi punya!! jamin 100% :)

 Ayamas Cheese.. sedap bangat :P

saya redo je muka saya bulat.. ahakz..

tu jew esya nak share-share ngan korang.. yang penting sekarang korang memang comel bila baca entry ni.. senyum letteww :).. bye