Thursday, December 8, 2011

Mama Muda Vs Anak-anak

Assalamualaikum.. awal-awal bulan ni memang syok and galak sangatlah nak update.. nak-nak cuti-cuti macam ni. lagi la galaknya.. esya tengok ada sesetengah blogger update hari-hari.. seronok pulak bila ada blogger yang pandai nak becerita.. macam esya FAILED!.. nak menaip pon pikir banyak kali dulu.. huhu.. ok2.. korang tengok title entry esya ni.. Mama Muda Vs Anak-anak... Mama tu means esya la.. tapi jangan salah faham pulak.. bukan mak betul.. mak saudara je.. huhu.. karang korang cakap esya kawin muda pulak.. calon tak de lagi ni..haha.. anak-anak tu pulak means anak saudara esya la.. dulu sorang je, sekarang dah dua, tahun depan dah nak masuk tiga.. waaaa!! makin banyak pulak.. terasa tua pulak diriku ini.. hehe.. 

 Anak saudara yang pertama...Muhammad Aniq Rafiuddin.. tomey tak?? hehe.. yang ni tak payah nak cakap la.. punya la nakal.. kalau dia ada kat rumah, esya rase macam nak marah je.. ada je benda dia nak buat.. panjat sana, panjat sini.. bila jatuh mula la nak nangis.. 
 Sekarang Aniq dah besar sikit..dah 4 tahun.. tapi kenakalan dia masih teserlah and menjadi-jadi.. nak kena pok pale dak ni.. hihi.. 
 Aniq ni pandai pose.. abang-abang esya cakap dia tekenan dengan esya.. muahaha... biarla dia ganti tempat esya nanti..
 Aniq, tahu tak mama selalu dukung aniq mase aniq baby2 dlu.. tahu tak, mama selalu mandikan aniq dulu.. tahu tak, mama selalu tidurkan aniq dari dulu sampai sekarang.. tahu tak, mama yang tunggu aniq lahir kat hospital dulu.. tahu tak, mama yang selalu suapkan nasi kat aniq... :D.. bila dah besar tak mo sombong-sombong..
Yang ni pulak anak saudara yang kedua.. Miza Raisha Nasryn.. nama pon nak dekat ngan esya.. orang cakap muka dia macam esya masa kecik-kecik dulu.. masa dia lahir ramailah yang datang tengok dia.. bila diorang tengok, dialog diorang mesti macam ni " la, muka dia macam esya masa kecik dulu"... mula-mula esya tak pecaya.. mana boleh ade orang lain sama macam muka esya... haha.. tapi bila bukak album masa kecik-kecik dulu, memang betol la.. apa pasal muka miza cam muka mama.. kesian dapat muka macam i ni..hehe.. rambut pon sama.. hehe.. tak pe leh masuk iklan pantene.. huhu..

Hari-hari beperang ngan anak saudara.. nak-nak time cuti.. duk kat rumah menghabiskan masa layan diorang bedua ni..  korang buat perangai macam mana pon, tetap sayang korang.. I Love U dear :)