Tuesday, November 1, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan Bersama Esya Erisya

Assalamualaikum and hye-hye semua ;)... rindu rasanya nak berblogging ni.. hari ni tetiba gatal je tangan nak update... ok! jangan buang masa, jangan buang minyak, jangan buang air, eh eh!! tiba buang air pulak.. jangan buang air kat sini... pergi toilet ye (sila abaikan apa yang esya sedang mengarutkan ni).. korang, korang! nak tahu tak?? hari tu esya ada pergi satu tempat ni.. pergi jalan-jalan cari makan la.. ala sekarang kan mood makan sedang naik mendadak.. tapi rasanya tak gemok lagi.. still macam dulu... muahahaha.. yang lain jangan nak jelos sangat... tapikan kadang-kadang, bukan nak makan sangat.. bila tengok je dalam menu, makanan tu punya la menarik, colour-colour dia memang gempak habis.. ada warna kuning la, merah la, hijau la, pink la... tu yang buat esya geram tu.. bila dah order, masuk je dalam mulut..emmmmmm!! hampeh je rasa... so better pilih yang elok-elok... dont judge book by its cover..hehe...

First, mesti tunjuk gambar tuan tanah kedaung dulu.. 
sebab apa?? 
sebab ni blog esya..haha

 ni apa ni??? teka cepat!! hehe..
 air liur tu simpan dulu... 
ni my favourite... best betol.. 
tak sia-sia order... 
yang ni esya sorang je yang punya.. 
 yang ni pulak kruncher cuttlefish..
 memang crunch habis.. perhhhh!!!
 makan sampai menjilat jari...hehe
  ni pulak kailan ikan masin... 
tu dah kebiasaan bila esya keluar makan malam, wajib!! order ni.. 
sebab apa?? sebab memang nak order la..hehehe
 ni pulak namanya spicy mellowfish.. 
ni tak mo komen sangat sebab kalau tengok gambar je, dah tahu dah memang terangkat... 
 yang ni pulak namanya beefsaurce..
 yang ni esya suka saurce dia.. pekat and terbaik...
 memang tak sia-sia pilih tempat ni
ni stingray saurce.. 
esya tak makan sangat sebab tak suka.. hehe.. tapi upload la jugak.. 

so pe lagi.. cepat-cepat pergi restoran phuket.. tak rugi kalau pergi sana.. suasana dia pon santai-santai je... sesuai untuk makan malam... romantik gitu..hehe

 lepas mergi restoran phuket..
 terus pergi sini pulak.. untuk menternak lemak.. hehehe
ni je yang esya snap.. 
yang lain tak sempat coz khusyuk dan tawaduk masa makan mcD... hohoho..
 ini je yang den sompat...

Tu jew nak kongsi dengan korang.. eh! cop-cop... lupa nak cakap.. dalam masa terdekat ni insyaallah esya akan buat pre-loved dress and shawl.. sila tunggu ok.. bye korang :D