Saturday, August 13, 2011

Jadi Lebih Matang + Bulan Puasa Banyak Sangat Benda Nak Makan

Assalamualaikum semua ;)
Dah nak dekat sebulan esya tak update blog... hahaha.. busy la katakan... insyaallah esya akan berusaha untuk selalu update blog.. kekadang tu rasa macam nak delete je blog ni... baru padan muka.. hehehe... emm.. esya nak ucap thanks sangat-sangat to kak shida sebab tolong esya mengubah blog esya... hahaha... see!!! dah berubah ok!!! dah tak de gambar-gambar ala-ala kanak-kanak rebina ni... sekarang most kepada yang simple-simple but cute... buang kanak-kanak rebina and masukkan ciri-ciri remaja rebina... ok tak???

Ada orang tanye, kenapa blog esya colour pink dari dulu?? nak tahu kenapa??? sebab esya nak blog esya colour pink la... tu je jawapan dia... hihihi... dari dulu sampai sekarang blog esya colour pink... tak pernah guna colour lain.. insyaallah sepuluh tahun akan datang esya akan tukar jadi colour lain pulak... korang tahu tak pink ni melambangkan kelembutan seorang gadis... bila pompuan dengan colour pink, nampak sweet-sweet gitu... betol tak
ni?? kalau pompuan dengan colour hitam plak nampak cam ne??? gotik kan?? betolkan esya kalau esya salah... so tak salah untuk pompuan suka colour pink... suka colour pink tak semestinya gedik... jangan judge colour yang bukan-bukan... colour tu tak de salah apa-apa pon... kalau pompuan tu gedik, nampak la kegedikan tu, TAPI kalau pompuan tu tak gedik, tak nampak la pada kegedikan tu...

Hahaha.. esya bukan marah ye... esya just cakap je... tahu tak?? esya malas nak update sebab line internet macam siput sedut nak kena sedut je... sabor je la!! ok next cerita pulak... sekarang kan bulan puasa... so kita puasa la kan... hahaha... buat pening lak esya ni... korang??? bulan puasa ni, ade tak korang mengidam yang bukan-bukan?? tipu tak ade... kalau pergi bazar tu, semua benda nak, bila dah bawak balik rumah, dah siap bebuka, tak usik pon makanan yang beli kat bazar tu.. pas tu buang... kan membazir tu.. membazirkan amalan syaitan... memang la syaitan tak ade bulan puasa ni sebab kena ikat.. tapi nafsu dalam diri tu tetap ada...


* tengah pikir nak order apa kat abang esya :P

Macam esya jugak la.. merepek nak makan benda yang bukan-bukan... nak makan kerang bakar la, sotong bakar la, ketam bakar la, udang bakar la emmm macam-macam lagi la... dengan susah payahnya abang esya or ayah esya terpaksa la ikut kerenah esya... bila dah siap bakar tu, time bebuka tak nak makan pulak... atoiyai!! esya!! ko tahu tak yang ko telah membuat pembaziran... ish3... insaf sekejap... dah 13 hari puasa ni, belom penah lagi jejak kan kaki ke bazar... kalau esya pergi, agak-agak berapa ratus yang akan esya habiskan kat bazar ramadhan.. makan pon tak, beli je lebihnya... so meh la sama-sama kita melawan nafsu kita... agar ramadhan kita lebih bermakna.. ecehcehceh macam iklan tv lak.. huhuhu... entry esya yang lain akan menyusul pada time raya nanti... wait for my next entry... thats all for today... selamat berpuasa dan selamat berbuka guys.. bye2 :P..

p/s: esya takkan cerita pasal karier esya kat sini lagi macam dulu-dulu.. ade laman web khas untuk semua tu and bersepuluhkn admin... so admin yang akan update semua cerita kat situ.. nak download lagu pon boleh.. tak payah korang susah-susah nak cari.. nanti esya bagitahu :).. peace!