Thursday, December 8, 2011

Mama Muda Vs Anak-anak

Assalamualaikum.. awal-awal bulan ni memang syok and galak sangatlah nak update.. nak-nak cuti-cuti macam ni. lagi la galaknya.. esya tengok ada sesetengah blogger update hari-hari.. seronok pulak bila ada blogger yang pandai nak becerita.. macam esya FAILED!.. nak menaip pon pikir banyak kali dulu.. huhu.. ok2.. korang tengok title entry esya ni.. Mama Muda Vs Anak-anak... Mama tu means esya la.. tapi jangan salah faham pulak.. bukan mak betul.. mak saudara je.. huhu.. karang korang cakap esya kawin muda pulak.. calon tak de lagi ni..haha.. anak-anak tu pulak means anak saudara esya la.. dulu sorang je, sekarang dah dua, tahun depan dah nak masuk tiga.. waaaa!! makin banyak pulak.. terasa tua pulak diriku ini.. hehe.. 

 Anak saudara yang pertama...Muhammad Aniq Rafiuddin.. tomey tak?? hehe.. yang ni tak payah nak cakap la.. punya la nakal.. kalau dia ada kat rumah, esya rase macam nak marah je.. ada je benda dia nak buat.. panjat sana, panjat sini.. bila jatuh mula la nak nangis.. 
 Sekarang Aniq dah besar sikit..dah 4 tahun.. tapi kenakalan dia masih teserlah and menjadi-jadi.. nak kena pok pale dak ni.. hihi.. 
 Aniq ni pandai pose.. abang-abang esya cakap dia tekenan dengan esya.. muahaha... biarla dia ganti tempat esya nanti..
 Aniq, tahu tak mama selalu dukung aniq mase aniq baby2 dlu.. tahu tak, mama selalu mandikan aniq dulu.. tahu tak, mama selalu tidurkan aniq dari dulu sampai sekarang.. tahu tak, mama yang tunggu aniq lahir kat hospital dulu.. tahu tak, mama yang selalu suapkan nasi kat aniq... :D.. bila dah besar tak mo sombong-sombong..
Yang ni pulak anak saudara yang kedua.. Miza Raisha Nasryn.. nama pon nak dekat ngan esya.. orang cakap muka dia macam esya masa kecik-kecik dulu.. masa dia lahir ramailah yang datang tengok dia.. bila diorang tengok, dialog diorang mesti macam ni " la, muka dia macam esya masa kecik dulu"... mula-mula esya tak pecaya.. mana boleh ade orang lain sama macam muka esya... haha.. tapi bila bukak album masa kecik-kecik dulu, memang betol la.. apa pasal muka miza cam muka mama.. kesian dapat muka macam i ni..hehe.. rambut pon sama.. hehe.. tak pe leh masuk iklan pantene.. huhu..

Hari-hari beperang ngan anak saudara.. nak-nak time cuti.. duk kat rumah menghabiskan masa layan diorang bedua ni..  korang buat perangai macam mana pon, tetap sayang korang.. I Love U dear :)

Thursday, December 1, 2011

Macam-macam Gelagat Perempuan

Assalamualaikum semua  :).. Seriyes!! memang lama dah tak update blog.. Kesian blog esya ni.. Macam-macam jenis sawang yang ada.. Tapi sekarang tengah berehat-rehat and menghabiskan masa cuti dengan makan.. muahaha.. Tension exam dah lepas, so kita pon enjoy.. Ok!! entry esya ni banyak berkaitan dengan perempuan.. Tapi kalau ada blogger lelaki yang buka blog esya ni and tak berapa nak suka baca, tak pe, esya faham.. haha.. Ayat redho tuh.. Sebagai seorang perempuan, esya pon tahu apa yang esya nak and apa yang esya rasa baik untuk esya.. Sama macam perempuan lain kat luar sana.. nak yang terbaik untuk diorang.. Tapi ada sesetengahnya berbeza.. Biasalah, rambut sama hitam, hati lain-lain.. Ok, tak nak cakap panjang.. Jom terjah... zasssss!!

haha.. tunjuk picture tuan rumah dulu.. baru boleh cerita.. nanti korang lupa kat esya..haha.. 

1) Perempuan suka tengok cermin
Yang ni memang tak dapat dinafikan sebab esya pon macam ni.. orang cakap kalau selalu tengok cermin maknanya kita tak yakin dengan penampilan diri kita.. Tapi bagi sesetengah perempuan pulak tak pikir macam tu.. kita tengok cermin ni sebabnya suka tengok ciptaan Allah SWT.. ececececeh.. 

2) Perempuan suka shopping bebagai
Shopping ngan perempuan memang tak dapat nak dipisahkan.. bagai aur dengan tebing.. haha.. kalau keluar shopping,confirm-confirm nak dekat selori beli barang.. kalau jejaka kat luar sana ada girlfriend cam ni, esya nasihatkan jangan la bawa girlfriend korang kat shopping mall.. kalau tak, korang balik rumah tengok rambut dah botak..

3) Perempuan suka berfesyen
Fesyen zaman sekarang dah macam-macam jenis.. sampai esya pon rambang mata nak ikut fesyen yang mana satu.. kalau tengok perempuan kat luar sana, perhhhh!! memang begaya semua,kemas and comel-comel belaka.. Kalau yang pakai tudung tu lagi la bertambah kiut.. auccchhh!! hehehe...

4) Perempuan suka cakap banyak
Memang perempuan suka bercakap.. esya pon tak tahu kenapa.. esya tak habis lagi kaji pasal ni.. kadang-kadang sesetengah orang tu kata membebel.. bukan membebel, tapi cuba nak mesra..hahaha.. cover diri plak.. so sape-sape yang ada jawapannya, share-share ngan esya ok :)

5) Perempuan suka baca novel
Ha!! yang ni sangat bertentangan dengan esya.. esya tak suka baca novel.. benci-benci-benci.. buku rujukan pon tak terbaca, ni tetiba nak baca novel, memang tak la kan.. tapi dan tapi, ada la beberapa member esya yang obses dengan novel ni.. kalau baca novel tu bukan main kusyuk lagi... tapi tu hobi masing-masing.. (Kaya la orang yang jual novel ni...hahaha)


Ok.. lima faktor je yang esya boleh kongsi sebab kesuntukan masa... nanti esya sambung lagi ye korang... enjoy la dengan entry esya kali ni... bye :D

Tuesday, November 1, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan Bersama Esya Erisya

Assalamualaikum and hye-hye semua ;)... rindu rasanya nak berblogging ni.. hari ni tetiba gatal je tangan nak update... ok! jangan buang masa, jangan buang minyak, jangan buang air, eh eh!! tiba buang air pulak.. jangan buang air kat sini... pergi toilet ye (sila abaikan apa yang esya sedang mengarutkan ni).. korang, korang! nak tahu tak?? hari tu esya ada pergi satu tempat ni.. pergi jalan-jalan cari makan la.. ala sekarang kan mood makan sedang naik mendadak.. tapi rasanya tak gemok lagi.. still macam dulu... muahahaha.. yang lain jangan nak jelos sangat... tapikan kadang-kadang, bukan nak makan sangat.. bila tengok je dalam menu, makanan tu punya la menarik, colour-colour dia memang gempak habis.. ada warna kuning la, merah la, hijau la, pink la... tu yang buat esya geram tu.. bila dah order, masuk je dalam mulut..emmmmmm!! hampeh je rasa... so better pilih yang elok-elok... dont judge book by its cover..hehe...

First, mesti tunjuk gambar tuan tanah kedaung dulu.. 
sebab apa?? 
sebab ni blog esya..haha

 ni apa ni??? teka cepat!! hehe..
 air liur tu simpan dulu... 
ni my favourite... best betol.. 
tak sia-sia order... 
yang ni esya sorang je yang punya.. 
 yang ni pulak kruncher cuttlefish..
 memang crunch habis.. perhhhh!!!
 makan sampai menjilat jari...hehe
  ni pulak kailan ikan masin... 
tu dah kebiasaan bila esya keluar makan malam, wajib!! order ni.. 
sebab apa?? sebab memang nak order la..hehehe
 ni pulak namanya spicy mellowfish.. 
ni tak mo komen sangat sebab kalau tengok gambar je, dah tahu dah memang terangkat... 
 yang ni pulak namanya beefsaurce..
 yang ni esya suka saurce dia.. pekat and terbaik...
 memang tak sia-sia pilih tempat ni
ni stingray saurce.. 
esya tak makan sangat sebab tak suka.. hehe.. tapi upload la jugak.. 

so pe lagi.. cepat-cepat pergi restoran phuket.. tak rugi kalau pergi sana.. suasana dia pon santai-santai je... sesuai untuk makan malam... romantik gitu..hehe

 lepas mergi restoran phuket..
 terus pergi sini pulak.. untuk menternak lemak.. hehehe
ni je yang esya snap.. 
yang lain tak sempat coz khusyuk dan tawaduk masa makan mcD... hohoho..
 ini je yang den sompat...

Tu jew nak kongsi dengan korang.. eh! cop-cop... lupa nak cakap.. dalam masa terdekat ni insyaallah esya akan buat pre-loved dress and shawl.. sila tunggu ok.. bye korang :D

Friday, October 7, 2011

Ssshhhhhhhhhhhhhhhh!!! Esya Nak Skodeng Jap

Assalamualaikum wbt :)

korang duk diam-diam kat situ ye.. esya tengah busy ni.. busy skodeng abang kacak.. haha.. ssshhhh!!!
bye ;)

Sunday, September 25, 2011

Jalan-Jalan Habiskan Fulus Mulus!

Assalamualaikum semua :)
Tiba-tiba dapat hidayah nak update blog.. mesti korang dah bosan bila bukak blog esya.. bukak je entry lama, bukak je entry lama, pastu bukak lagi pastu tutup pulak.. bila nak habis ni!!... esya tak dapat nak update blog hari-hari.. masa tak mengizinkan esya... masa terlalu mencemburui esya.. (ok!! esya yang cemburukan masa)... kalau korang nak tahu la kan, blog esya ni kebanyakannya cerita pasal personal.. mungkin esya ade selit-selit sikit cerita pasal lain... esya suka nak share-share dengan korang and korang pulak boleh share-share cerita korang dengan esya... bak kata pepatah la kan, sharing is caring... Bahasa Inggeris selalu dapat A+ (esya tipu je ok).. ok!! kita masuk kepada cerita yang hendak disampaikan..haha.. skemanye la... 


muncung dulu jap.. ni time ontheway nak pi shopping :)

Minggu ni keluar dengan family... keluar pergi mana?? pergi mana lagi. pergi shopping la... kan dapat gaji... muahahaha... esya memang suka kopakkan duit mama esya.. hehe.. paling esya suka sekali pergi kat tempat makanan... nampak di situ yang esya kuat makan... nak buat cam mana, perasaan tu memang lahir dalam diri... hehehe... tapi esya still kurus lagi.. belom gemok lagi... hehehe...

 sosej ramly, perrrrhhhhh!!! memang mantop... ramly ni sama sedap dengan ayamas.... sebab tu esya selalu beli... tak macam jenama lain... kekadang tu ade yang rase tak sedap.. isi daging tak lembut.. raselain macam.. kekadang tu ade yang rase macam nak kena buang je.. hehehe...


 sosej cheese ayamas.. walaweh... memang best ziless!! cheese dia melimpah ruah tu yang bestnye... satu bungkus memang tak cukup... kena beli dua tiga bungkus baru puas... hahaha.. teruk gayanya makan... teruk anak dara orang ni... :P

 dhya: akak. ko rase ade masa tak kita nak masak benda ni??
esya: insyaallah la tu.. haha..
dhya: tak de ke yang dah siap masak??
esya: kat kfc ade..muahahaha...

 minum lah bliss untuk kesihatan badan anda.. (promote nampak)... lemak bliss ni 0%... memang sesuai la kalau perempuan yang nak diet-diet tu, minum je bliss ni... tak payah nak makan pil bebagai... boleh merosakkan hati je...

 esya nak try cium katak ni.. mana la tahu bertukar jadi putera raja kan?? hehe..bukan senang nak jumpa katak besar ni...

Jam ni comel.. esya suka sebab color pink...

ok! tu gambar masa tengah shopping yang sempat esya snap.. sekarang blog esya lebih kepada gambar.. gambar yang akan menceritakan segalanya.. kalau esya taip panjang-panjang pon, korang bukan baca sampai habis pon.. ingat esya tak tahu ke?? hehehe... 

Friday, September 16, 2011

Syoknya Raya 2011!!

Assalamualaikum semua.. Tengok tajuk tu.. Ha!! punya la sibuk sangat sampai tak boleh nak update pasal raya.. Ni dah raya ke berapa dah ni? orang lain raya pertama tu dah update pasal raya.. esya?? no komen.. hehe.. Seperti biasa la, masa raya confirm la ada picture raya.. so nak tunjuk sikit picture beraya kiteorang ni.. tanda bukti tahun ni esya sakit time raya.. tibe je!! saja nak minta simpati dari korang.. Korang kan caring pasal esya.. Werrkkk (tangan didada, mata ke atas)...
macam biasala kena tayang dulu gambar family.. ambik berkat.. muahaha.. cer teka, mana satu Esya Erisya!!
mohon maaf kat ibu.. esya tahu banyak dosa kat ibu.. sweet tak?? hehe
 saya tau awak-awak semua nak cakap, eh eh, tembamnya pipi esya.. haha.. nak buat macam mana, banyak sangat makan lemang.. lagi pon tu muka tak berapa nak ceria lagi tu coz sakit time raya.. so nikmat raya kurang sikit.. :)
and the last, the sweet couple.. mama and papa kita.. hehe.. malu-malu gitu.. anyway, sayang papa and mama.. tak de diorang siapalah esya...

Ok lah.. cukup la empat keping gambar ni... sebagai tatapan anda semua.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin!!! Bye ;)

Wednesday, September 14, 2011

Saturday, August 13, 2011

Jadi Lebih Matang + Bulan Puasa Banyak Sangat Benda Nak Makan

Assalamualaikum semua ;)
Dah nak dekat sebulan esya tak update blog... hahaha.. busy la katakan... insyaallah esya akan berusaha untuk selalu update blog.. kekadang tu rasa macam nak delete je blog ni... baru padan muka.. hehehe... emm.. esya nak ucap thanks sangat-sangat to kak shida sebab tolong esya mengubah blog esya... hahaha... see!!! dah berubah ok!!! dah tak de gambar-gambar ala-ala kanak-kanak rebina ni... sekarang most kepada yang simple-simple but cute... buang kanak-kanak rebina and masukkan ciri-ciri remaja rebina... ok tak???

Ada orang tanye, kenapa blog esya colour pink dari dulu?? nak tahu kenapa??? sebab esya nak blog esya colour pink la... tu je jawapan dia... hihihi... dari dulu sampai sekarang blog esya colour pink... tak pernah guna colour lain.. insyaallah sepuluh tahun akan datang esya akan tukar jadi colour lain pulak... korang tahu tak pink ni melambangkan kelembutan seorang gadis... bila pompuan dengan colour pink, nampak sweet-sweet gitu... betol tak
ni?? kalau pompuan dengan colour hitam plak nampak cam ne??? gotik kan?? betolkan esya kalau esya salah... so tak salah untuk pompuan suka colour pink... suka colour pink tak semestinya gedik... jangan judge colour yang bukan-bukan... colour tu tak de salah apa-apa pon... kalau pompuan tu gedik, nampak la kegedikan tu, TAPI kalau pompuan tu tak gedik, tak nampak la pada kegedikan tu...

Hahaha.. esya bukan marah ye... esya just cakap je... tahu tak?? esya malas nak update sebab line internet macam siput sedut nak kena sedut je... sabor je la!! ok next cerita pulak... sekarang kan bulan puasa... so kita puasa la kan... hahaha... buat pening lak esya ni... korang??? bulan puasa ni, ade tak korang mengidam yang bukan-bukan?? tipu tak ade... kalau pergi bazar tu, semua benda nak, bila dah bawak balik rumah, dah siap bebuka, tak usik pon makanan yang beli kat bazar tu.. pas tu buang... kan membazir tu.. membazirkan amalan syaitan... memang la syaitan tak ade bulan puasa ni sebab kena ikat.. tapi nafsu dalam diri tu tetap ada...


* tengah pikir nak order apa kat abang esya :P

Macam esya jugak la.. merepek nak makan benda yang bukan-bukan... nak makan kerang bakar la, sotong bakar la, ketam bakar la, udang bakar la emmm macam-macam lagi la... dengan susah payahnya abang esya or ayah esya terpaksa la ikut kerenah esya... bila dah siap bakar tu, time bebuka tak nak makan pulak... atoiyai!! esya!! ko tahu tak yang ko telah membuat pembaziran... ish3... insaf sekejap... dah 13 hari puasa ni, belom penah lagi jejak kan kaki ke bazar... kalau esya pergi, agak-agak berapa ratus yang akan esya habiskan kat bazar ramadhan.. makan pon tak, beli je lebihnya... so meh la sama-sama kita melawan nafsu kita... agar ramadhan kita lebih bermakna.. ecehcehceh macam iklan tv lak.. huhuhu... entry esya yang lain akan menyusul pada time raya nanti... wait for my next entry... thats all for today... selamat berpuasa dan selamat berbuka guys.. bye2 :P..

p/s: esya takkan cerita pasal karier esya kat sini lagi macam dulu-dulu.. ade laman web khas untuk semua tu and bersepuluhkn admin... so admin yang akan update semua cerita kat situ.. nak download lagu pon boleh.. tak payah korang susah-susah nak cari.. nanti esya bagitahu :).. peace!

Tuesday, July 19, 2011

Tak De Tajuk


with ART STUDIO :)

Sunday, June 12, 2011

Esya Erisya Mase Tecik-Tecik Dulu :)

Assalamualaikum semua.. cak!!! hahaha.. EE datang lagi.. aik!! apa pasal pulak tetiba je bahasakan diri EE lak ni?? ha nak tahu nape?? ramai dah orang panggil esya EE ni.. huhu.. its ok.. panggil la apa pon yang korang nak, asalkan panggilan tu maknanya baik and sedap didengar.. tak gitu?? sapa cakap tak, esya potong kepala sorang.. haha.. tak dela.. gurau jer..

ni time esya kecik-kecik dulu..tak tau la umur bape time ni.. dah lupa..huhu

Tengok picture kat atas tu.. comel tak?? haha.. ni time esya kecik.. dulu agak tembam (kononnye la kan)... dari kecik dah suka bergambar.. ehh!! tak-tak.. esya tak suka bergambar pon mase kecik dulu.. itu pun dipaksa tu... cantek tak rambut esya?? ade cam kelapa dan orkid baik untuk rambut.. pulangkan duit saya... hihi..

Time sekolah tabika.. ade pertandingan tarian piring..

gambar yang kat atas tu pulak, gambar mase tabika.. time ni ade pertandingan tarian piring... nak tahu tak?? esya lah leader dalam team ni.. kalau tak de esya, tak jalan team ni.. huhu.. bangga lak.. see!! dari kecik esya dah di ajar untuk terjebak dalam bahagian seni ni.. tapi pendidikan seni dan visual tak pernah lulus.. hihi...

esya lagi nih!!

Esya saje je crop picture abang esya yang kat belakang tu.. tak mo korang kenal.. hahaha.. jahat tak esya ni.. tak kan?? time kecik memang best.. kalau boleh nak undur balik mase tu.. teringin nak main masak-masak, main teng-teng and macam-macam lagi... wah!! rase rindu pulak mase dulu-dulu.. tapi sekarang dah besar.. dah tak boleh macam dulu lagi.. tak leh nak main-main dah.. study hard for my family.. thats all.. banyak lagi gambar sebenarnya.. tapi kalau letak banyak-banyak, hang pulak lappy korang.. hihi.. ok la.. sampai sini je k.. bye-bye :D

Monday, June 6, 2011

Sepah Pilihan Hati Esya Erisya


Assalamualaikum semua!! wah!! tajuk tak boleh blah ni.. bukan pilihan hati apa pon ni.. kang marah pulak Kak Sarah and Kak Ada.. jangan marah kak, esya tak kacau pon.. kalau nak kacau pon, nak kacau abang jepp je.. hehe.. ok!! sudah-sudah tak mo cakap lebey-lebey.. kang jadi kontroversi pulak.. sapa yang tengok maharaja lawak??? apa tak tengok?? tipuuuuuuu tak tengok... rancangan tu kan meletops sekarang.. hahaha.. dalam banyak-banyak team, esya lebey suka dengan lawak sepah.. banyak info, moral value, penuh dengan mesej.. diorang bukan buat lawak yang tak de apa-apa.. tak mo bandingkan dengan team lain, nanti ada orang marah pulak.. so esya fokus dengan sepah je..

Esya tengok dari minggu pertama sampai la minggu ke 10 ni, sumpah!! tak de pon scene yang tak lawak.. sepah memang tak penah buat esya tak gelak.. dari minggu pertama ayat yang paling best sekali " awak jangan makan satu benda ni, kipas.. teruk angin dia tu".. kelakar sangat ayat tu.. minggu kedua ayat yang paling best " anak abang laki kan? salah!! ha!! saya tahu2, ha anak pompuan kan? macam mana ko tahu??".. hahaha.. memang spontan abang jepp cakap.. minggu ketiga lak ayat yang paling best " ni bukan batu biasa ni, ni batu cave ni"... abang shuib, nasib baik tak cakap batu bersurat..

Minggu keempat lak "jangan tunjuk muka!! nanti bapak dia muntah".. punya la buruk muka sampai muntah tengok.. terbaik der.. minggu kelima lak "ni jongang bangang".. abang mamat steady!! muka selamber je cakap cam tu.. minggu keenam lak "yang aku teruja sikit, budak kat sana tujuh lapan tahun dah pandai cakap bahasa inggeris".. hehehe.. minggu 7 kan silent comedy.. so part yang esya geli hati sangat time jepp leh pulak jadi bomoh siap dikir barat lagi.. pastu ambulans telajak pergi tu.. muahahaha.. kelakar sangat.. memang legend la.. minggu 8 plak "meena, laki ko stroke kan? two stroke ke four stroke??".. hihi.. minggu 9 plak " anak pak tam tu kasi kat saya la.. saya pon kebulur jugak ni".. kebulur tu yang tak boleh blah nye... minggu 10 memang sakit perut tengok.. boleh lak abang shuib jadi pompuan nak bersalin.. " tipah! ko kenal aku lagi? kenal mak bidan.. siapakah menteri perikanan mexico? ".. abang jepp!! kalau macam tu punya soalan, esya pon tak tahu nak jawap... minggu 11 pulak?? ha!! e-kau tunggu la jumaat ni...

Sepah mesti juara.. memang layak jadi juara... layak dan layak sangat-sangat... esya tengok carta undian sepah 25%.. bawah jozan je.. jozan 26%.. hehe.. sikit je lagi tu.. nabil?? dah duduk bawah sepah dah.. selamat tinggal nabil.. jozan?? anda sekarang bedebar-debar dengan cabaran hebat sepah.. SEPAH JUARA.. bye-bye assalamualaikum :P

Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Lahir Mama :)


Assalamualaikum semua.. haha.. sekian lama esya biarkan blog ni terbengkalai sampai ada sarang lelabah kat blog ni.. ramai yang tanya, dah umum dah ke pemenang contest?? jawapannya: " dah wahai yunk-yunk semua, dah lama esya umum and dah dituntut pon hadiah oleh tuan yang menang tu.. ok pemenangnya ialah Farsha Hasmira"... ok jelas kan..hihi.. kesian yang terlepas tu.. esya mintak maaf sangat-sangat ok...

Dah cukup-cukup.. nak tunjuk point entry ni yang sebenar.. hari ni birthday my mom.. semalam hari ibu.. wah!! ngam-ngam.. sebelum-sebelum ni birthday ngan hari ibu sama hari je.. tapi tahun ni tak sama lak.. tapi still dekat jugak... mama esya dapat dua kek.. satu kek tiramisu from abang ngah and satu kek lagi from abang long esya.. naik berat badan esya makan kek banyak-banyak.. hahaha.. esya lak yang makan patut mama yang makan..



My family.. time raya tahun lepas.. muahaha.. gambar ngan mama ade tapi dalam kamera... hihi


ada sifat keibuan tak?? ececececeh.. tu anak sedara esya yang esya cerita baru ni


To my mom.. happy mother's day and happy birthday.. semoga panjang umur dan di murahkan rezeki insyaallah.. terima kasih sebab jaga esya dari esya baby sampai dah besar sekarang.. semua didikan yang mama kasi takkan esya lupakan dan takkan terbalas semua tu.. esya mohon agar mama sentiasa merestui apa yang esya lakukan demi mencapai cita-cita.. ingat korang!! ibu lebih berharga dari duit.. Sekian :)

Friday, April 22, 2011

Esya Dapat Anak Sedara Baru Lah!!

Assalamualaikum semua.. ehem ehem!! rindu kat esya tak ni?? hihihi.. ok2.. kita fokus dekat tajuk esya kali ni.. dulu esya ada sorang je anak sedara yang semua orang dah kenal budak ni.. budak ni dah famous mengalahkan esya lagi dah... tak pe-tak pe.. kasi can kat anak buah.. hihihi... sekarang dah ada dua anak buah... kali ni dapat girl.. so, esya dah ada sepasang anak buah.. sweetnye.. alalalala sukanya... ;)


ni dia anak sedara esya yang baru.. Raisha Marcello... hihi


tomey tak?? ade macam mak sedara dia tak??


ni Aniq Marcello time kecik-kecik dulu.. malas nak cerita panjang-panjang pasal dia coz sesetengah orang dah tahu pasal dak tomey ni..


lebih kurang je tengok muka diorang ni :)

esya ada sorang anak sedara boy and sorang lagi girl.. wah!! aniq dapat awek... hihihi... Raisha lahir tanggal 16 April 2011 and Aniq 23 Disember 2007.. so tak la jauh sangat beza diorang ni.. tahun depan Aniq dah nak sekolah.. hem!! kalau esya jadi cikgu yang ngajar dia tu, confirm pening kepala... cakap pon tak berapa lancar lagi.. yang lancarnya time nak gi jalan-jalan.. memang lancar bab tu...


Comel tak??


Dia ni posing mengalahkan orang dah besar..kalah esya tau..
comel cam acik dia.. betol tak?? haha..esya memang suka perasan sikit :p


ni photoshoot untuk cover majalah bulan depan


ok!! sampai sini je nak cerita-cerita.. actually bukan cerita sangat pon.. just tunjuk picture je.. next entry kite jumpa lagi erk.. salam sayang dari ESYA ERISYA :)

Friday, April 8, 2011

Muka Saya Bulat Lorh!!

Assalamualaikum semua.. thanks sangat-sangat kat korang yang tolong suggest-suggest kan esya jubah moden tu.. thanks sangat-sangat tau.. kalau tak de korang, sape la yang nak tolong esya.. hihi (bodek ni)... jom ramai-ramai tengok title entry esya ni... napa esya cakap macam tu?? ha!! ni yang nak bagitahu ni.. esya jelos lorh tengok gadis-gadis kat luar sana tu pakai inner shawl tak payah tetas-tetas.. tapi!! esya tak boleh pakai.. kalau esya pakai, dah sure-sure nampak lagi bulat.. dah la muka dah bulat, tambah lagi inner shawl bulat.. jadinya bulat sangat la.. emm teringin nak pakai shawl tapi esya malas nak tetas-tetas nak kasi muncung bebagai.. sebab tu kalau korang perasan, esya selalu pakai tudung biasa je.. kalau pergi perform pon pakai tudung biasa.. tak de la nak pakai-pakai shawl yang melilit satu badan tu..


kalau muka jenis yang panjang tu, tak pe la nak pakai shawl tak payah tetas.. macam den ni ha, terpakso la tanam kan porasaan nak pakai shawl.. sedey!!! esya pergi kelas pon pakai tudung biasa.. member-member esya pakai shawl pi kelas.. rajinnya nak melilit.. esya??? esya confirm pakai tudung ariani je.. orang malas memang macam ni.. lagi satu, kalau shawl kena gosok-gosok.. kalau tudung biasa, tak payah gosok.. tengok!! kat situ dah menambahkan lagi kesahihan yang Esya Erisya ni memang malas.. bukan malas, cuma nak jimat elektrik je.. muahahaha..

ok esya kasi korang tengok picture esya pakai shawl and pakai tudung biasa..


bulatkan!! muahaha.. tak suka-tak suka.. jangan nak gelak-gelak ye.. nanti esya tempeleng korang nanti.. hihi


pakai tudung macam ni lagi senang.. tak payah nak melilit bebagai.. ni picture cover untuk Hitz =)

sudah nampak perbezaannya.. korang agak-agak la kan.. ok ke esya pakai tudung bulat macam tu?? and agak-agak korang la, antara gambar atas and gambar bawah, mana lagi sesuai untuk muka esya yang boolat ni.. hihi..

Yang Mana Satu Erk?

Assalamualaikum semua.. esya nak ngadu ngan korang ni..korang korang, esya ade function yang bertemakan arabian.. function ni waktu malam.. biasala, fucntion mesti malam punya, jarang kalau siang ni.. so, masalah sekarang ni, esya tak tahu nak pakai baju apa.. atoiyai!! fenin esya dibuatnya.. cam mana esya nak lengkapkan diri esya dengan tema arabian tu.. so, pikir punya pikir, esya dapat satu idea, susah-susah sangat esya pakai jubah moden je.. pastu pakai furdah.. siap!!! tapi, jadi masalah lagi ni, esya tak tahu nak pilih style jubah yang mana satu.. semuanya cantek-cantek belaka.. rambang mata dibuatnya.. esya nak mintak tolong korang bagi pendapat antara jubah-jubah yang esya tunjuk ni, mana lagi sesuai untuk esya..



Jubah 1



Jubah 2



Jubah 3



Jubah 4



Jubah 5


Jubah 6


Ok.. ni antara koleksi-koleksi jubah moden.. tolong pilihkan untuk esya design yang mana yang paling paling paling sesuai untuk esya.. malam tu esya dijemput untuk buat persembahan.. lagi satu yang fenin ni, esya kena nyanyi lagu arab.. nak nyanyi lagu apa.. atoiyai!! cepat-cepat tolong esya..